Samsung Galaxy S6 Image Banner 728 x 90

Camera Samsung Galaxy S6 blijkt beter dan iPhone 6

0

Galaxy S6 & Galaxy S6 EdgeAndroidplanet heeft in samenwerking met iPhoned een aantal experimenten uitgevoerd met de camera van zowel de iPhone 6 als de Samsung Galaxy S6. Het doel was om te achterhalen hoe de beide camera’s presteren onder verschillende omstandigheden. De conclusie is duidelijk: de kwaliteit van de foto’s die de Samsung Galaxy S6 (Edge) maakt zijn een heel stuk beter dan die van de iPhone 6. Vooral in donkere omgevingen blijkt de Galaxy S6 het gemakkelijk te winnen van de iPhone 6 camera.

Camera: Galaxy S6 VS iPhone 6

De Samsung Galaxy S6 heeft een megapixel-camera, de iPhone 6 heeft een 8-megapixel camera. De camera van de iPhone 6 maakt echter gebruik van een andere techniek, wat het maken van betere foto’s mogelijk zou moeten maken. Aan de voorkant van het toestel heeft de Galaxy S6 (Edge) een 5-megapixel camera. Verder is de Samsung Galaxy S6 ook voorzien van een ledfliters, die ervoor zorgen dat foto’s ook in donkere omgevingen kraakhelder zijn.

Filmkwaliteit Galaxy S6 beter dan iPhone 6

Niet alleen voor foto’s is de Samsung Galaxy S6 (Edge) de juiste keuze, ook op het gebied van video’s behoort het toestel tot één van de beste. Het toestel kan filmen in een resolutie van 3840 x 2160, ook wel beter bekend als de 4K resolutie. De camera kan tot 30 frames per seconde aan, wat enorm hoog is voor de camera van een smartphone. Met de standaard instellingen zorgt de Galaxy S6 er zelf voor dat de foto’s in optimale kwaliteit worden gemaakt. Door de ‘professional’ stand aan te zetten kun je als gebruiker echter een groot aantal instellingen (waaronder de resolutie) aanpassen.

Cameraspecificaties iPhone 6

De iPhone 6 filmt in een resolutie van 1080P, maar ook met 30 frames per seconde. Ook de kwaliteit van het filmen is bij de iPhone 6 net wat minder dan bij de Samsung Galaxy S6.

Oordeel zelf!

Bent u benieuwd naar de resultaten van het onderzoek? Vergelijk de foto’s hieronder zelf!

Galaxy S6 VS iPhone 6 camera

Galaxy S6 VS iPhone 6 camera

Galaxy S6 VS iPhone 6 camera

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Leave A Reply