De voor- en nadelen van een iPhone 11 Pro los toestel

0


Ben je dure en langjarige contracten zat? Welnu, er is een perfecte optie voor jou en de naam is iPhone simlockvrij, ofwel een iPhone 11 Pro los toestel. In advertententies wordt er vaak gesmeten met de term sim-vrij. Maar wat is dat nou eigenlijk?

Sim-vrij betekent letterlijk wat het zegt – zonder simkaart. In tegenstelling tot iPhone´s die je koopt met een abonnement, zijn sim vrije smartphones niet gebonden aan een bepaalde provider. Ze hebben geen abonnement en geen vaste provider. Die mag jij zelf kiezen en ook steeds veranderen, mocht je dat willen.

Er zijn mensen die een nieuwe iPhone 11 Pro willen, maar niet gebonden willen zijn aan een lang contract, of een vaste provider. Zij houden liever zelf de regie in de hand. Vrijheid boven alles. Wat hier de voor- en nadelen van zijn komt er nu aan:

Voordelen van een iPhone 11 Pro los toestel
Upgraden wanneer jij dat wilt (smartphone of netwerk): Je bent niet gebonden aan een bepaald netwerk of tarief. Wil je een goedkoper tarief, dan kan dat gewoon. Wil je de nieuwste iPhone, geen probleem. Je zit nergens of aan niemand vast. Jij bepaalt wanneer je gaat upgraden, niet de provider. 

Lagere maandelijkse kosten: Aangezien jij mag kiezen, kan je je aansluiten bij het goedkoopste netwerk. Abonnementen voor simlockvrije telefoons zijn over het algemeen goedkoper, en je hebt ook nog eens de mogelijkheid om zelf jouw bundel samen te stellen. Je zal zien dat dit aanzienlijk scheelt per maand. 

Hogere doorverkoopwaarde: Dit is vooral belangrijk als je van plan bent jouw iPhone met regelmaat up te graden voor een nieuwere versie. Een ontgrendelde telefoon heeft een veel grotere doorverkoopwaarde. Zo blijven de kosten relatief laag om toch elk jaar het nieuwste model iPhone te bezitten.

Perfect voor op reis: Met een simlockvrije smartphone kan je zonder probleem lokale simkaarten gebruiken. Dus zeg maar dag tegen roamingkosten. Dit is niet alleen handig als je op vakantie gaat, maar ook als je van plan bent te emigreren. 

Nadelen van een iPhone 11 Pro los toestel
Eerste uitgave: Het grootste probleem van een iPhone 11 Pro los toestel kopen is de grote kostenpost vooraf. Een belangrijk punt waarom weinigen deze weg kiezen. Het is overigens een schijn nadeel, want op de lange duur heb je veel meer financiële voordelen. 

Niet altijd beschikbaar: In sommige landen en regio´s zijn bepaalde smartphones alleen op exclusieve netwerken te gebruiken. Dat betekent dat in die landen bepaalde modellen alleen maar werken op dat bepaalde netwerk. Dat is best wel flauw, maar toch handig om even te checken alvorens een simlockvrije smartphone aan te schaffen. 

Gebrek aan aanbiedingen: Sommige providers bieden geen goedkope sim-only abonnementen aan. Zodoende zijn de traditionele langjarige abonnementen bij sommige providers juist goedkoper. Het is voor hen natuurlijk veel minder lucratief om een iPhone 11 Pro als los toestel te verkopen. Zodoende is de vrijheid soms beperkt.

Bron: https://www.iphonez.nl/

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Comments are closed.