Galaxy S6 kampt met oververhitting door Snapdragon 810

0

Samsung Galaxy S6 releaseVandaag is naar buiten gekomen dat Samsung bij de productie van de nieuwe Galaxy S6 waarschijnlijk geen gebruik meer zal gaan maken van de Snapdragon 810-processor. De reden hiervoor is dat de chip oververhit raakt in het toestel. De geruchten melden dat Samsung gewoon gebruik zal gaan maken van de Exynos-processor die Samsung zelf maakt. Het is wel bekend dat Qualcomm in maart 2014 met een nieuwe Snapdragon chip op de markt komt, echter zou dit te laat zijn voor de release van de Samsung Galaxy S6. De verwachting is namelijk dat het toestel, samen met de Samsung Galaxy S6 Edge, in maart 2014 al zal worden aangekondigd, dan moet de productie van het toestel natuurlijk zo ondertussen wel een keer beginnen.

LG had geen last van oververhitting

Ook LG maakt op dit moment gebruik van de Snapdragon 810-processor, namelijk in het G Flex 2-toestel. LG zou geen problemen hebben (gehad) met oververhitting bij het gebruik van deze chip, het is dus wel opmerkelijk dat Samsung hier wel last van blijkt te hebben. Natuurlijk zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen binnen een toestel die voor oververhitting kunnen zorgen, zo zou het bijvoorbeeld ook aan het koelsysteem van het toestel kunnen liggen.

Onbevestigde geruchten over de Galaxy S6

Het gaat op dit moment nog wel om onbevestigde geruchten, we kunnen dus nog niet met zekerheid zeggen dat Samsung daadwerkelijk gebruik gaat maken van een Exynos-processor. Wellicht kiest Samsung er toch voor om het toestel dusdanig aan te passen, dat er gewoon gebruik kan worden gemaakt van de Snapdragon 810-processor, tenslotte is deze kwalitatief ook zeker wat beter dan de Exynos-processor.

Mogelijk wacht Samsung op de nieuwe Qualcomm processor

Een andere optie is dat Samsung wacht op de nieuwe processor van Qualcomm, echter zal deze pas in maart 2014 op de markt worden gebracht. De kans is klein dat Samsung hierop wacht, tenslotte gaan er al langere geruchten dat de producent de nieuwe Galaxy S6 al voor maart 2014 zal aankondigen.

 

Concept Galaxy S6

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Comments are closed.