Samsung Galaxy S6 Image Banner 728 x 90

Hoge productiekosten zorgt voor tekort Galaxy S6 Edge

0

Samsung Galaxy S6 EdgeHet blijkt dat de Samsung Galaxy S6 Edge één van de duurste smartphones ooit is voor Samsung om te produceren. Niet alleen maakt het toestel gebruik van dure materialen, ook het productieproces van de Edge is bijzonder ingewikkeld en kost daarnaast veel tijd en mankracht. Uit recente geruchten blijkt dat de Samsung Galaxy S6 Edge alleen al voor 285 dollar (inkoopprijs) aan materialen bevat. Daarbij zijn alle overige kosten nog niet meegenomen.

Waar zitten de voornaamste productiekosten bij de Galaxy S6 Edge?

IHS heeft vandaag een handig overzicht naar buiten gebracht waar de kosten van de Samsung Galaxy S6 Edge materialen goed uiteen worden gezet. Opvallend is dat de hoogste kosten in de productie van scherm zit, dit kost Samsung gemiddeld namelijk 80 dollar. Verder heeft ook het geheugen altijd nog een aanzienlijk aandeel, de kosten hiervoor zijn gemiddeld 50 dollar (uiteraard afhankelijk van de hoeveel geheugen).

Materiaalkosten Samsung Galaxy S6 Edge

Productieproces van Galaxy S6 Edge blijkt moeilijker dan gedacht

Samsung gaf eerder zelf al aan dat het produceren van een Samsung Galaxy S6 Edge veel aanvullende kosten met zich meebrengt. Nog niet eerder heeft de producent namelijk een dusdanig groot aantal afgeronde schermen moeten produceren. Bij de Samsung Galaxy Note 4 werd er natuurlijk ook aan één kant gebruikgemaakt van een afgerond scherm, waardoor Samsung wel ongeveer wist wat ze konden verwachten.

Echter, een afgerond scherm aan twee kanten en een oplage van miljoenen toestellen begint ondertussen wel zijn tol te eisen. Samsung geeft aan moeite te hebben om aan te gigantische vraag naar de Galaxy S6 Edge te kunnen voldoen.

Nog geen tekort, in de toekomst misschien wel

Vooralsnog loopt Samsung met de levering van de Samsung Galaxy S6 Edge goed op schema, er zijn dus nog geen tekorten. De producent kan echter niet garanderen dat er in de toekomst wellicht wel tekorten ontstaan, aangezien de vraag de productie dan overstijgt. Mocht u nog geen Samsung Galaxy S6 Edge hebben, maar wel graag een Galaxy S6 Edge in combinatie met een abonnement willen bestellen, dan raden wij u in ieder geval aan om hier niet te lang mee te wachten. U kunt daarmee voorkomen dat u later te maken krijgt met lange wachttijden.

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Leave A Reply