Minder Samsung apps op Galaxy S6

0

Galaxy S6 SamsungSamsung zou van plan zijn om bij de levering van de Samsung Galaxy S6 minder ‘standaard’ applicaties te installeren, de meeste applicaties die Samsung normaal standaard aanbiedt zullen wel gewoon optioneel te installeren zijn.

Veel klachten over standaard Samsung applicaties

Al langere tijd klagen Smartphonegebruikers steen en been over de grote hoeveel applicaties die al standaard op een smartphone worden geinstallerd. Niet alleen blijkt een groot deel van de applicaties volledig nutteloos te zijn, het neemt ook nog eens veel ruimte in beslag. Vaak is het zelfs ook nog lastig om dit soort ‘standaard applicaties’ op een goede manier van het toestel te verwijderen. Samsung zou met deze keuze dus inspelen op de wens van de consument, namelijk het installeren van minder ‘standaard applicaties’.

S Health Galaxy S6Steeds meer standaard applicaties

Onder producenten leek het lange tijd een trend te zijn om grote hoeveelheid standaard applicaties (zogeheten ‘bloatware’) voor consumenten te installeren op de smartphone. Samsung lijkt deze langlopende trend in één keer de verbreken met de release van de Samsung Galaxy S6.

Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wel applicaties nog wel standaard op het toestel zullen worden geïnstalleerd. Applicaties als S-Health die ook een specifieke functie hebben binnen het toestel zullen waarschijnlijk nog wel gewoon als standaard applicatie op het toestel worden geplaatst.

Wanneer is de Galaxy S6 release?

Samsung Galaxy S6 WhiteVolgens de huidige geruchten kunnen we de Galaxy S6 nog steeds op 2 maart 2015 verwachten, het duurt dus niet al te lang meer voordat het toestel daadwerkelijk wordt aangekondigd. De hoeveelheid geruchten nemen de laatste weken flink toe, wat duidelijk laat zien dat een release niet lang meer op zich zal laten wachten.

Natuurlijk zal Samsung voor 2 maart 2015 zelf niets over de Samsung Galaxy S6 melden, de geruchten zijn daarom nog allemaal onbevestigd. Tijdens het Mobile World Congress zullen we meer te weten komen over de Samsung Galaxy S6, ben jij ook al zo benieuwd?

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Comments are closed.