Presentatie Galaxy S6 begin maart 2015

0

Samsung Galaxy S6Anonieme bronnen hebben vandaag aan Business Insider laten weten dat Samsung van plan is om de Galaxy S6 begint maart to onthullen. De onthulling zou plaatsvinden tijdens Mobile World Congress (MWC), een jaarlijks evenement in Barcelona.

Waarschijnlijk twee nieuwe toestellen

De bronnen melden ook dat Samsung hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe Galaxy-smartphones zal uitbrengen, dit komt overeen met de geruchten die al langere tijd gaan. Helaas melden de bronnen verder geen aanvullende details over het tweede Galaxy toestel. Het tweede toestel zal de naam ‘Galaxy S6 Edge‘ gaan dragen. Dat de Galaxy S6 wordt aangekondigd is in ieder geval zo goed als zeker, aldus de anonieme bronnen.

Galaxy S6 EdgeGalaxy S6 met gebogen scherm

Andere geruchten melden dat Samsung naast de normale versie ook een versie met een gebogen rand aan het scherm zal gaan uitbrengen, dit deed de producent namelijk eerder ook al bij de Samsung Note Edge en de Galaxy Note 4. Ondanks dat niet iedereen even fan is van deze aflopende randen, bleek de Note Edge toch bijzonder goed in de smaak te vallen. Het is in ieder geval wel vrij zeker dat Samsung wat het betreft het design meer de kant opgaat van de Samsung Galaxy Alpha, wat zou betekenen dat de Galaxy S6 een metalen design zal gaan krijgen.

Samsung SmartwatchNieuwe Samsung smartwatch

Samsung zal het evenement niet alleen gaan gebruiken op twee nieuwe smartphones aan te kondigen, volgens Business Insiders zou de producent ook met een nieuwe (ronde) smartwatch op de markt komen. Het is natuurlijk ook niet geheel onlogisch dat Samsung met zo’n smartwatch bezig zou zijn, aangezien concurrent Apple in maart ook met de Apple Watch op de markt zal gaan komen.

Eindelijk betrouwbare bronnen

Natuurlijk gingen er al langer geruchten dat de Galaxy S6 tijdens MWC zou worden gepresenteerd, echter waren er nog geen betrouwbare bronnen die deze geruchten konden bevestigen. De vorige modellen van de Galaxy S-reeks werden de afgelopen jaren nog tijdens eigen evenementen aangekondigd, al koos Samsung ervoor de Galaxy S6 ook tijdens MWC aan te kondigen. Ondanks dat de kans vrij groot is dat de release dus tijdens Mobile World Congress zal plaatsvinden, weten we het nog niet 100% zeker.

Mobile World Congress

Mobile World Congress zal van 2 tot en met 5 maart plaatsvinden in de Spaanse stad Barcelona.

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Comments are closed.