Samsung Galaxy S6 Image Banner 728 x 90

Samsung Galaxy S6 Edge Plus, groot groter grootst

0

FotoSamsungS6EdgePlusDat de Samsung Galaxy S6 Edge Plus een verbetering zou zijn tegenover de voorgaande versie, de Samsung Galaxy S6 Edge, mag logisch lijken. Het begrip ‘Plus’ blijkt echter vooral te slaan op de grootte van de smartphone. De specificaties van de S6 Edge Plus en S6 zijn immers voorts weinig verschillend. Enkel de display kreeg een upgrade naar een 5.7-inch formaat.

Groot, maar toch comfortabel

Ookal is de 5.7-inch afmeting allesbehalve het ideale formaat voor een smartphone in de broekzak, Samsung slaagde er wonderwel in om het toestel comfortabel te doen aanvoelen. De Samsung Galaxy S6 Edge Plus werd vooral beschouwd als een geduchte concurrent voor de Nexus 6. De Samsung doet het echter pakken beter op vlak van beheersbaarheid, handgevoel en design. De afgeronde vlakken van de Samsyng Galaxy S6 Edge Plus maken het toestel minder log in vergelijking met de Nexus 6.

Softwarematig weinig innovatie

Net als het uiterlijk dat weinig grote updates ontving, zijn ook de verandering op softwarevlak aan de beperkte kant. Het toestel draait nog steeds op TouchWiz, volgens Samsung de beste software ooit ontwerpen door Samsung. Verschillende apps van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus maken gebruik van de afgevlakte randen van de smartphone, iets wat ook al het geval was bij de S6. Via de Edge-functie kan er vliegensvlug geswitched worden tussen de vijf meest populaire apps. Trendy is de Youtube livestreaming, dat zijn oorsprong vond bij de Note 5. Ook de Qi/PMA draadloos opladen capaciteiten van de S6 werden geïntegreerd in de Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Bij de lancering van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus zal daarenboven gelijktijdig het Samsung Pay platform aan het grote publiek worden voorgesteld. Momenteel staat de Samsung Pay nog in een betafase.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus, tijd voor vernieuwing

Was u ooit teleurgesteld over de 5.1-inch afmeting van de Samsung Galaxy S6, dan is de Samsung Galaxy S6 Edge Plus het toestel waarop u zat te wachten.

Share.

About Author

Leave A Reply