Samsung Galaxy S6 Image Banner 728 x 90

Samsung Galaxy S6 Edge Plus versus Galaxy Note 5: welke batterij houdt het het langste uit?

0

S6EdgePlusBattery De voorbije week lanceerde Samsung niet één, maar twee nieuwe smartphones. Zowel de Samsung Galaxy S6 Edge Plus als de Samsung Galaxy Note 5 zorgen voor aanzienlijke verbeteringen tegenover de voorgaande versie van de types. Vraag is echter welk van de twee smartphones de beste resultaten boekt op batterij-vlak?

Langste levensduur batterij

Er werd louter een vergelijking gemaakt tussen de Samsung Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5. Een ander optie was de Samsung Galaxy S6 Edge met de Galaxy S6 Edge Plus te vergelijken. Onze nieuwsgierigheid lonkte echter enkel naar de eerste vergelijking. En wat blijkt? Uit de testresultaten van een medewerker van Phone Area blijkt de batterij van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus beter te presteren dan de Galaxy Note 5.

Eigen test

Voor de test werden beiden toestellen operationeel gemaakt en naast elkaar geplaatst. De Samsung Galaxy Note 5 had een batterijlevensduur van 9 uur en 11 minuten. De Samsung Galaxy S6 Edge Plus daartegenover kon gedurende 9 uur en 29 minuten opereren. Nochtans zijn beide toestellen uitgerust met een 3000mAh batterij en 5.7 inch-scherm.

Oorzaak

De oorzaak van het verschil in levensduur kan – waarschijnlijk – gevonden worden binnen de vormgeving van de Galaxy S6 Edge Plus. De Galaxy S6 Edge Plus heeft een gebogen scherm rond de randen, iets wat de Galaxy Note 5 niet heeft. Ongeduldige smartphone-liefhebbers zullen nog even op hun tanden moeten bijten. De Samsung Galaxy S6 Edge Plus zal beschikbaar zijn vanaf september 2015. De Galaxy Note 5 zal momenteel enkel in de VS worden gelanceerd en dit vanaf 21 augustus 2015. Als Belg of Nederlander blijven we dus voor de Samsung Galaxy Note 5 op onze honger zitten.

Share.

About Author

Leave A Reply