Samsung Galaxy S6 Image Banner 728 x 90

Samsung Galaxy S6 Edge + versus iPhone 6 Plus, wie kan het meest bekoren?

0

Samsung Galaxy S6 De voorbije week introduceerden de twee grootste smartphone producenten ter wereld, Apple en Samsung, hun nieuwste smartphone. Apple komt met de iPhone 6 Plus of iPhone 7, terwijl Samsung komt met de Samsung Galaxy S6 Edge +. Welk toestel kan consumenten het meest bekoren op vlak van ontwerp, hardware, processor en geheugen?

Gelijkaardig ontwerp

Beide smartphones beschikken over een tijdloos strak uiterlijk. De uitstraling van de Samsung Galaxy S6 Edge + en iPhone 6 Plus is vrij gelijkaardig, maar toch uniek. Zowel Samsung als Apple zette in op haar eigen ontwerp. Het gaat met andere woorden om een persoonlijke appreciatie voor wat de consument het meest aantrekkelijke vindt. Beide toestellen beschikken louter over een ingebouwd geheugen. Noch de Samsung Galaxy S6 Edge +, noch de iPhone 6 Plus beschikt over een Micro SD geheugenpoort.

Geheugen en processor

Samsung laat zijn gebruikers de keuze tussen 16, 32, 64 en 128 GB aan geheugen. Bij Apple kan men opteren voor een 16, 64 of 128 GB-versie. Als die hard-gamer kan men misschien eerder opteren voor de Samsung Galaxy S6 Edge + in plaats van de iPhone 6 Plus. De Samsung beschikt binnen de 128 GB versie over 4 GB RAM geheugen, terwijl de iPhone 6 Plus louter op de markt komt met een 2 GB RAM-geheugen. Op processorvlak valt er weinig verschil op te merken. De Samsung Galaxy S6 Edge + wordt geleverd met een Exynos 7420 processor op een 2,1 Ghz Octa kern. De iPhone 6 Plus fungeert dan weer op een 2 Ghz-kern.

Scherm

De Samsung Galaxy S6 Edge + bevat een 5,7 inch Quad HD SuperAMOLED-scherm met een scherpe 518 ppi aan pixel dichtheid. De Apple iPhone 6 Plus werd een 5,5 inch LCD-scherm met IPC pixeldichtheid van 401 ppi toegeschreven. De iPhone 6 Plus zal met andere woorden iets kleiner zijn dan de Samsung Galaxy S6 Edge + en moeten buigen op vlak pixeldichtheid.

Samenvattend zou gesteld kunnen worden dat de Samsung Galaxy S6 Edge + en iPhone 6 Plus beschikken over gelijkaardige statistieken. Louter op schermvlak kan de Samsung Galaxy S6 Edge + imponeren en beter doen dan de iPhone 6 Plus. Veel zal dus afhankelijk zijn van de persoonlijke ervaring van de consument. De concurrentie binnen de smartphone-wereld was nog nooit zo miniem als nu.

Share.

About Author

Leave A Reply