Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge 4.00/5 (80.00%) 4 votes

Samsung Galaxy S6 EdgeEr gaan verschillende geruchten dat Samsung naast de normale Galaxy S6 ook met een nieuw, extra variant op de markt zal gaan komen. Het andere toestel zal op de markt worden gebracht onder de naam ‘Samsung Galaxy S6 Edge’, afgeleid van de naam van de ‘Galaxy Note Edge’. De Samsung Galaxy S6 Edge verschilt qua specificaties niet veel met de normale Galaxy S6, het enige grote verschil is dat het toestel aan de zijkant een aflopend scherm heeft. Eerder zagen we dit principe ook al terug van de Galaxy Note Edge, wat een groot succes bleek te zijn. Ondanks dat de twee nieuwe toestellen nog niet officieel door Samsung zijn bevestigd, kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat ze binnenkort worden aangekondigd.

Samsung Galaxy S6 Edge releasedatum

Mobile World CongressHet is natuurlijk altijd even afwachten wanneer Samsung meer bekendmaakt over nieuwe smartphones, maar naar verwachting zal dit tijdens het Mobile World Congress 2015 zijn. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden in de maand maart, het duurt dus niet meer al te lang voordat we (eindelijk) meer informatie ontvangen over de Galaxy S6 Edge. Samsung heeft in het verleden al vaker gebruikmaakt van het Mobile World Congress evenement voor het aankondigen van nieuwe smartphones, het zou dus niet vreemd zijn als de producent hier voor de Galaxy S6 weer voor kiest.

Mogelijk beperkte oplage van de Galaxy S6 Edge

Er gaan enkele geruchten dat de Galaxy S6 Edge slechts in beperkte oplage verkocht zal gaan worden, het toestel zou namelijk het label ‘Limited Edition’ gaan krijgen. Hierdoor weten we op dit moment helaas nog niet helemaal zeker of we het toestel uiteindelijk ook in Nederland kunnen kopen. Uiteraard zullen we hier meer over horen op het moment Samsung het toestel in maart 2015 aankondigt.

Specificaties van de Galaxy S6 Edge

Galaxy S5De Galaxy S6 Edge zal qua specificaties en uiterlijk niet gigantisch veel gaan verschillen met de normale Samsung Galaxy S6. Het grootste verschil tussen deze twee toestellen zal zijn dat de Edge versie aan één of twee kanten een afgerond beeldscherm heeft. Beide toestellen zullen worden uitgerust met een Quad HD beeldscherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Over het formaat van het beeldscherm is nog niet veel bekend, maar dit zal waarschijnlijk tussen de 5,3 en 5,5-inch zijn.

Galaxy S6 Edge verschilt niet veel van de normale versie

Er gaan enkele geruchten dat de Galaxy S6 Edge een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit chip zal krijgen, maar uit recente geruchten bleek dat het toestel met deze chip last kreeg van oververhitting. Het is op dit moment nog niet bekend voor welke chip Samsung kiest als alternatief. De Galaxy S6 Edge zal draaien op het nieuwste besturingssysteem van Google, Android 5.0 Lollipop. Tot slot zal de Galaxy S6 Edge worden voorzien van een 20-megapixel lens, voor het eerst heeft Samsung zelf een cameramodule gebouwd voor een nieuwe smartphone.

Samsung Galaxy S6 Edge abonnement

Samsung Galaxy S6Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om de Samsung Galaxy S6 Edge in combinatie met een abonnement aan te schaffen. Op het moment dat Samsung het nieuwe toestel officieel heeft aangekondigd en als blijkt dat het toestel ook in Nederland wordt verkocht, dan kunt u de Galaxy S6 Edge vanaf begin maart 2015 reserveren. Uiteraard zullen wij u dan ook een overzicht aanbieden van alle laagste prijzen, zodat u goedkoop een Samsung Galaxy S6 Edge kunt aanschaffen.

Is de Samsung Galaxy S6 Edge het kopen waard?

Galaxy S6 EdgeTwijfelt u of u wel of geen Galaxy S6 Edge zult gaan kopen? Het scherm van dit nieuwe toestel is goed te vergelijken met de Galaxy Note Edge. Uit eigen ervaring kunnen wij vertellen dat de afgeronde randen van de Galaxy S6 echt een groot pluspunt zijn voor het toestel. Op deze afgeronde randen worden namelijk allerlei kleine icoontjes getoond die u kunt gebruiken om gemakkelijker te navigeren door uw toestel. Bij het vasthouden van het toestel hebt u absoluut geen last van de afgeronde randen, u hoeft dus niet bang te zijn dat u zich hieraan gaat storen. Vind u het design van de Galaxy S6 Edge mooi? Dan raden wij u aan om niet langer te twijfelen en het toestel zo snel mogelijk te kopen op het moment dat deze beschikbaar is. Om zo goedkoop mogelijk uit te zijn raden wij u aan om dit wel in combinatie met een (voordelig) abonnement te doen.