Samsung Galaxy S6 krijgt 4GB RAM-geheugen

0

Samsung Galaxy S6 geheugenSamsung heeft vandaag bekendgemaakt een RAM-module met een capaciteit van 4GB te hebben ontwikkeld, naar verwachting zal de nieuwe Samsung Galaxy S6 dan ook van deze hoeveel RAM geheugen gebruik kunnen gaan maken. Met 4GB aan werkgeheugen zien we bijna geen verschil meer tussen het RAM geheugen van een laptop of PC en een mobiele telefoon, de meeste computers zijn namelijk ook voorzien van ongeveer 4GB aan RAM geheugen. De meeste high-end smartphones worden over het algemeen voorzien van maximaal 2 of 3 GB aan RAM geheugen, zo had de Galaxy S5 slechts 2GB aan werkgeheugen en de Galaxy Note 4 in totaal 3GB.

Processen kunnen sneller worden uitgevoerd

Snapdragon 810Doordat Samsung de Galaxy S6 gaat voorzien van 4GB RAM geheugen, laat het bedrijf wederom zien ver voor te lopen in de ontwikkeling op de concurrenten zoals Apple. Met 4GB aan RAM geheugen is de Galaxy S6 in staat taken veel sneller uit te voeren, in het gebruiksgemak is dit verschil zeer duidelijk merkbaar. Taken die bijvoorbeeld beter en sneller kunnen worden uitgevoerd zijn het verwerken van hoge resoluties, bijvoorbeeld bij Apps en foto’s. Daarnaast kunnen processor ook sneller worden opgestart, denk bijvoorbeeld aan het herstarten van uw mobiele telefoon.

50% sneller dan de Galaxy S6, 40% langere accuduur

Samsung zelf geeft aan dat het nieuwe werkgeheugen ervoor kan zorgen dat toekomstige smartphones ruim 50 procent sneller werken dan de Samsung Galaxy S5. De Galaxy S5 had slechts 2 GB aan werkgeheugen, Samsung heeft er dus voor gekozen om dit bij het nieuwe toestel meteen te verdubbelen. Daarnaast zou de verhoging in het RAM geheugen er ook voor zorgen dat de Galaxy S6 ruim 40 procent energiezuiniger wordt dan de Galaxy S5, een langere accuduur valt hierdoor dus gemakkelijk te realiseren.

Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S6 release

Helaas heeft Samsung niet duidelijk uitgesproken dat de nieuwe Galaxy S6 zal worden voorzien van dit 4GB RAM geheugen, maar de kans is natuurlijk wel erg groot als we de mededeling van Samsung wat nader bekijken. Het is helaas nog onbekend wanneer we de Galaxy S6 definitief kunnen verwachten, er gaan zowel geruchten dat de Samsung Galaxy S6 in de eerste als in het tweede kwartaal van 2015 wordt aangekondigd. Dat we de Samsung Galaxy S6 in 2015 kunnen verwachten is iets dat eigenlijk wel zeker is.

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Comments are closed.