Samsung Galaxy S6 release mogelijk al in januari 2015

0

Galaxy S6Volgens bronnen zou Samsung aanwezig zijn tijdens de Consumer Electronic Show (CES) in de eerste week van januari. Dit evenement wordt jaarlijks gehouden in Las Vegas en trekt veel bekijks van consumenten. Uit verschillende geruchten blijkt dat de kans aanzienlijk is dat Samsung deze mogelijkheid aangrijpt om meer duidelijkheid te geven over de (lang verwachte) Samsung Galaxy S6. Als deze geruchten zouden kloppen, dan zouden we het nieuwe Samsung toestel al veel eerder in ontvangt kunnen nemen dan we eerst dachten. Tot op heden vertelden de geruchten namelijk dat het toestel pas op zijn vroegst begin maart zou worden aangekondigd. Het plan van Samsung zou namelijk zijn om de Galaxy S6 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona te presenteren.

Tegenvallende verkoopcijfers Samsung Galaxy S5

Galaxy S5Uit verschillende bronnen blijkt dat Samsung graag op de korte termijn een nieuw toestel wilt introduceren, aangezien de verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S5 dramatisch blijken te zijn. Al vanaf de introductie van het toestel, blijken de verkoopcijfers niet te voldoen aan de verwachtingen van Samsung. De verwachting is dan ook dat de producent het met de productie van de Galaxy S6 over een hele andere boeg zal gaan gooien. Opmerkelijk is wel dat de modellen voor de S5 wel (uitzonderlijk) goed werden verkocht, het blijkt dus dat alleen de Galaxy S5 niet in de smaak van de consument viel.

Mogelijk 2 versies van de Samsung Galaxy S6

Mogelijk zullen er twee varianten van de Samsung Galaxy S6 worden aangekondigd door de producent. Naast een normale versie zou er ook een ‘Edge-versie’ worden aangekondigd. Deze tweede versie van het toestel krijgt een special beeldscherm dat aan twee zijden van het toestel over de rand doorloopt. Dit zou niet de eerste keer zijn dat Samsung twee toestellen van eenzelfde model introduceert, de producent liet dit bijvoorbeeld ook al zien bij de Galaxy Note 4 en de Galaxy Note Edge.

Galaxy S6 beschikt niet over een Snapdragon 810 processor

Als het inderdaad zo is dat Samsung de Galaxy S6 tijdens de CES in Las Vegas presenteert, dan is het in ieder geval uitgesloten dat de nieuwe smartphone zal worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810 processor. Producent Qualcomm gaf namelijk aan dat deze nieuwe processor pas in februari 2015 op de markt zou worden gebracht. Nu hoeft Samsung natuurlijk ook niet perse te kiezen voor deze processor, maar de geruchten zijn toch wel heel sterk dat ze dit wel doen.

Samsung is sowieso aanwezig op de CES

Samsung heeft in een reactie aangegeven sowieso aanwezig te zijn op de CES in Las Vegas, echter heeft het bedrijf nog niets gezegd over een mogelijk nieuw toestel dat zou worden aangekondigd tijdens die bijeenkomst. De CES zal in Las Vegas plaatsvinden in de periode van 6 tot en met 9 januari, als we de geruchten moeten geloven weten we tegen die tijd dus meer over de Galaxy S6!

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Comments are closed.