Samsung Galaxy S6 specificaties

Samsung Galaxy S6 specificaties 4.58/5 (91.58%) 19 votes

Galaxy S6Naast de releasedatum zijn de meeste Samsung fans natuurlijk ook benieuwd wat de specificaties van het nieuwe toestel van de producent zullen gaan worden. Helaas is daar in de periode voor de daadwerkelijke release altijd veel onduidelijkheid over, we kunnen daarom ook niet met zekerheid zeggen dat de specificaties die wij hebben ontvangen ook de daadwerkelijke specificaties van het toestel zullen gaan worden. Wel krijgen we door deze geruchten een beter beeld in welke richting we het ongeveer moeten zoeken, daarom delen wij deze specificaties ook graag met jullie!

Snapdragon 810 processor

Snapdragon 810De Samsung Galaxy S6 zal waarschijnlijk worden voorzien van een Snapdragon 810 processor van de producent Qualcomm. Qualcomm gaf in een eerdere persconferentie al aan begin 2015 met deze nieuwe processor op de markt te komen, het is dus heel goed mogelijk dat het nieuwe toestel van Samsung van deze processor zal worden voorzien. Het is niet de eerste keer dat Samsung gebruik zou maken van een Snapdragon processor, bij eerdere modellen van de Samsung smartphones was dit namelijk ook het geval. Door de Snapdragon 810 processor zal de Samsung Galaxy S6 de beste performance krijgen van alle Samsung smartphones tot nu toe, het zou dus direct een flinke verbetering zijn. Door het gebruik van de Snapdragon 810 processor zullen de productiekosten wel wat hoger uitvallen, dit zien we mogelijk ook terug in de uiteindelijke verkoopprijs van het toestel, al is de verkoopprijs ook nog niet bekend.

Galaxy S6 camera

Naar verwachting zal de Galaxy S6 worden voorzien van een 20-megapixel camera aan de achterkant. Hiermee laat Samsung wederom zien op het gebied van camera’s ver voor te lopen op de concurrenten. Door de komst van toestellen als de Sony Xperia Z3 (toestellen met een bijzonder goede camera), heeft Samsung waarschijnlijk ingezien met deze trend mee te moeten gaan. De camera aan de voorkant zal waarschijnlijk 4- tot 7-megapixel worden, al is hier nog enige onduidelijkheid over.

Galaxy S6 geheugen

De Galaxy S6 zal naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van 64GB aan intern geheugen, dit is aanzienlijk als we het vergelijken met de eerdere modellen van de Galaxy-reeks. Daarnaast zou het geheugen ook nog eens uitbreidbaar zijn tot 128GB door middel van een SD-kaart, u hebt in uw nieuwe toestel dus ruim voldoende geheugen zonder hier veel meer voor te hoeven betalen. Het is redelijk zeker dat de Galaxy S6 in ieder geval uitbreidbaar geheugen heeft tot 128GB, over het interne geheugen is nog wel wat onduidelijkheid onder de geruchten.

Android MilkshakeGalaxy S6 besturingssysteem

Naar verwachting zal de Samsung Galaxy S6 draaien op Android Milkshake of Tizen OS, hier zullen we later echter nog wat meer informatie over ontvangen. Het is natuurlijk wel logisch dat Samsung ervoor kiest om het toestel op een zo nieuw mogelijk besturingssysteem te laten draaien. Wij denken persoonlijk dat Samsung ervoor kiest om de Samsung Galaxy S6 te laten draaien op Android Milkshake, omdat dat besturingssysteem gewoon veel meer mogelijkheden zal gaan bieden voor het nieuwe toestel.

Galaxy S6 design

Ook over het design van de Galaxy S6 gaan al enkele geruchten. Zo zou de smartphone worden voorzien van Gorilla Glass, dit glas zou een heel stuk steviger moeten zijn dan het glas van de Samsung Galaxy S5. Naar verwachting heeft Samsung veel klachten gehad over het slappe beeldscherm van de Galaxy S5, waardoor de producent ervoor heeft gekozen om hier meer geld in te investeren. Enkele geruchten zeggen ook dat het beeldscherm van de Galaxy S6 zal worden voorzien van flexibel glas, die kans acht onze redactie echter bijzonder klein.

Samsung Galaxy S6 design

Galaxy S6 accuduur

SamMobile geeft aan dat de Samsung Galaxy S6 zal worden voorzien van een 4000 maH batterij, hierdoor zou de accuduur van het nieuwe toestel een stuk langer zijn dan die van de voorganger (Galaxy S5). Qua batterijkeuze springt de Samsung Galaxy S6, in vergelijking met de concurrerende toestellen van bijvoorbeeld Apple, er helaas niet echt uit. Enkele geruchten melden ook dat de Samsung Galaxy S6 draadloos kan worden opgeladen, dan zou in ieder geval wel een hele verbetering zijn!