Samsung past Snapdragon 810 aan voor Galaxy S6

0

Samsung Galaxy S6 WhiteDaar waar het gister nog leek dat Samsung bij de productie van de Samsung Galaxy S6 geen gebruik meer kon maken van de Snapdragon 810 wegens oververhitting, komt vandaag naar buiten dat de producent bezig zou zijn met het aanpassen van de processor, zodat deze uiteindelijk toch gebruikt kan worden in het nieuwe toestel.

Samsung stond op punt Exynos-chip te gebruiken

Door de verhittingsverschijnselen die zouden ontstaan door de Qualcomm processor zou Samsung op het punt hebben gestaan om een eigen Exynos-chip te gaan gebruiken in plaats van de Qualcomm Snapdragon 810. Vandaag lijken deze geruchten echter weer teniet gedaan te worden, Samsung zou er toch teveel waarde aan hechten om gewoon gebruik te blijven maken van de (zeer goedkope) Snapdragon 810 processor. Voor toekomstige gebruikers is dit natuurlijk positief nieuws, want de Snapdragon 810 processor is één van de beste processors die op dit moment op de markt zijn.

Tijdsdruk door release Galaxy S6

Op dit moment heeft Samsung wel te maken met een flinke tijdsdruk, op de planning staat namelijk om het toestel al over 2 maanden (begin maart) aan te kondigen. Waarschijnlijk had Samsung er niet op gerekend dat de Snapdragon 810 voor verhittingsproblemen zou gaan zorgen. Om toch gebruik te kunnen maken van deze processor zul de nodige aanpassingen verricht moeten worden.
Mobile World Congress

Andere producenten geen probleem met Snapdragon 810

Snapdragon 810Het is opmerkelijk te noemen dat Samsung op dit moment problemen ervaart met de Snapdragon 810, andere producenten zoals LG, die ook gebruikmaken van de Snapdragon 801 processor in hun toestel, geven aan geen last te hebben gehad van oververhitting. Voor nu is het nog niet precies duidelijk of Samsung met 2 maanden nog voldoende tijd heeft om grote aanpassingen te gaan doen aan de chip, het alternatief is dat het toestel zal worden voorzien van een Exynos-chip.

Onze voorkeur

Waar Samsung ook voor zal gaan kiezen voor de Samsung Galaxy S6, we kunnen concluderen dat beide chips prima zijn voor het nieuwe toestel. Persoonlijk zijn wij fan van de producten van Qualcomm, omdat de kwaliteit van hun producten altijd erg goed is. Wij geven dus wel onze voorkeur aan een Qualcomm Snapdragon 810 processor voor de Samsung Galaxy S6. Op 2 maart 2015 zullen we te weten komen waar Samsung uiteindelijk voor heeft gekozen.

Share.

About Author

Als echte tech-blogger houd ik het laatste nieuws in de gaten op het gebied van telecomunnicatie, om hier vervolgens interessante blogs over te schrijven!

Leave A Reply